Kőröshegyi böllérfesztivál 2024

Kőröshegy - 2024. február 24.

A Kőröshegyi böllérfesztivál 2024. február 24. napon kerül megrendezésre. Hagyományteremtő céllal jött létre, és immáron sokadszor kerül megrendezésre a helyi Lótenyésztők Egyesülete által életre hívott hagyományőrző és gasztro esemény.

Ez a rendezvény ennek a csodálatos környéknek a gasztro hagyományait, jellegzetes falusi disznótorok hangulatát idézi fel. Célja, hogy felelevenítse, megismertesse és tovább adja az utókor számára a régi hagyományokat.

A feszt böllérverseny is egyben, melyen négyfős csapatoknak szükséges bizonyítaniuk a sertésfeldolgozás terén szerzett jártasságukat, hagyományismeretüket. A böllércsapatoknak egy fél sertésből kell meghatározott disznótoros termékeket (hurka, kolbász), továbbá egyedi tájjellegű ételeket készíteni. A csapatoknak nem csak a minőségre és a mennyiségre kell nagyon figyelni, hanem arra is, hogy adott időre (az összes nevezett ételféléből délután 3 órára) egy-egy adag ételfélét elkészítsenek, és a zsűri részére átadják.

A zsűri tagjai a teljes munkafolyamatokat végig ellenőrzik és pontozzák a sertés feldolgozásától kezdve az elkészített ételek terítési hagyományainak bemutatásáig, az asztaldíszítésig bezárólag.

A dolgos és mozgalmas napot a Faluház nagytermében este 7 órától Böllér-bál követi, ahol a verseny győzteseit ünnepélyes díjátadás keretében jutalmazzák.

Kőröshegyi böllérfesztivál 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!