26 találat 2023. febr. 4. és 2023. okt. 31. között

Csepeli Disznótor
Csepeli Disznótor
Budapest, 2023. február 11.
Ismét lesz disznótoros a fővárosban, méghozzá Csepelen. Az elmúlt évekhez hasonlóan a nagy igényre való tekintettel megrendezésre kerül a következő esemény, mely kolbászkészítő versenyt is magában foglal, melyre várják az érdeklődőket és a jelentkező csapatokat.
bővebben
Disznótoros fesztivál
Disznótoros fesztivál
Apostag, 2023. február 11.
A Bács-Kiskun megyei község rendezi a hagyományosnak számító programsorozatot, mely a népi hagyományokat eleveníti fel. A rendezvényre a hagyományos ízek kedvelőit sok szeretettel várják a helyszínre.
bővebben
Busójárás
Busójárás
Mohács, 2023. február 16 - 21.
A mohácsi Busójárás mondaköre igen régre nyúlik vissza. A szájhagyomány szerint a mocsárvilágba menekült sokácok elégelték meg a török uralmat a szigeten, s egy éjjel úgy határoztak maskarába bújnak, rémisztő álarcokat öltenek és különböző eszközökkel zajt csapva
bővebben
Farsang Farka
Farsang Farka
Tihany, 2023. február 18.
A tél végét és a tavasz eljövetelét váró hagyományok az ország összes pontjára jellemzően megtalálhatók. Nem kivétel ez alól ez a balatoni város sem. Ennek az ünnepnek a hagyománya a jellegzetes és egyedi tihanyi visszhang miatt is különleges.
bővebben
Csángó bál
Csángó bál
Budapest, 2023. február 18.
Több, mint húsz éve már, hogy megrendezik a Kisebbségekért-Pro Minoritate Alapítvány és a Válaszút Népművészeti Egyesület jóvoltából a csángó bált. Az esemény helyszínén egész napos programokkal várják az érdeklődőket.
bővebben
Húsvéti fesztivál
Húsvéti fesztivál
Hollókő, 2023. április 7 - 10.
A többnapos Húsvéti programok már Hollókőn is elérhetőek. A hagyományok felelevenítése az életöröm ünnepe. Palóc gasztro finomságok, locsolkodás és tánc vár az érkezőkre.
bővebben
Floralia - Római Tavaszünnep
Floralia - Római Tavaszünnep
Tác, 2023. május 12 - 14.
Tác mellett található a Gorsium, amely évről évre otthont ad ennek a tavaszi ünnepnek. A római korból ránk maradt romok adnak helyszínt a rendezvénynek. Különféle bemutatók, színházi programok bármely korosztálynak kikapcsolódást nyújtanak.
bővebben
Kevi Juhászfesztivál
Kevi Juhászfesztivál
Túrkeve, 2023. május 20 - 21.
Túrkeve egy egész hétvégére a birka fesztivál színtere lesz. Az eseményen két napon keresztül népi eledelek főnek a bográcsokban. A találkozó legfontosabb étele újra a birkapörkölt lesz. A fesztiválszínpadon izgalmas programok várják a résztvevőket.
bővebben
Tatai Patara
Tatai Patara
Tata, 2023. május 26 - 28.
Ez egy olyan törökkori történelmi esemény, mely már évek óta szórakoztatja a nagyközönséget. A város a 16. század közepén végvárként funkcionált és a török-magyar csaták állandó helyszíne volt. Ennek az emlékére és tiszteletére rendezik a harci bemutatókkal
bővebben
Körösvölgyi Sokadalom
Körösvölgyi Sokadalom
Gyula, 2023. június 30 - július 2.
A gyulai népművészeti feszt és kézműves vásár minden évben várja a látogatókat. A Kőrösvölgyi Sokadalomra évről évre többen érkeznek, hiszen a Dél-Alföld legszebb portékáit kínálják a kézművesek.
bővebben
Facebook
Hirdetés
Partner