39 találat 2024. ápr. 16. és 2024. okt. 31. között

Szoboszlói Folkhétvége
Szoboszlói Folkhétvége
Hajdúszoboszló, 2024. július 26 - 27.
Nyáron Hajdúszoboszló mindenki számára igazi népzenei és népművészeti programokat nyújt. A rendezvényen a néptáncé és a népművészeté a főszerep. A népi művészet különböző mesterei különleges bemutatókkal várják a látogatókat a külön erre a célra berendezett
bővebben
Végvári Napok
Végvári Napok
Gyula, 2024. július 26 - 28.
Ez az év sem telhet el enélkül a történelmi rendezvény nélkül. Ezúttal is a török kor elevenedik meg a Gyulai-várban. A gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt lebilincselő programok várják.
bővebben
Kőszegi Ostromnapok
Kőszegi Ostromnapok
Kőszeg, 2024. augusztus 2 - 4.
Idén is augusztusban kezdődik a kőszegi várjáték a jurisics vár lábánál, amely a város egyik legmeghatározóbb eseménye. A rendezvényen az 1532-ben megtörtént török ostromra emlékeznek a helyiek. Nem mindennapi kavalkád vár a kiérkezőkre.
bővebben
Ősök Napja - Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés
Ősök Napja - Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés
Bugac, 2024. augusztus 9 - 11.
Idén is a Magyar Turán Szövetség rendezi meg a bugaci programot, amely a magyar ősöknek és a magyar történelemnek állít méltó emléket. Ez a fajta hagyományteremtés az össznemzeti összefogásnak is köszönhető.
bővebben
Siklósi Várfesztivál
Siklósi Várfesztivál
Siklós, 2024. augusztus 9 - 11.
A Baranya megyei Siklóson a nyár beköszöntével egyre közeledik a Várban megrendezésre kerülő programsorozat, mely egy kiemelkedő esemény, hiszen középkori hangulatban telik és látványos felvonulások színesítik.
bővebben
Barokk Fesztivál
Barokk Fesztivál
Tata, 2024. augusztus 12 - 23.
Tata páratlan természeti adottságainak és barokk épületeinek, templomainak gyönyörű szépsége ideális egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezésének és lebonyolításának.
bővebben
Boglári Szüreti Fesztivál
Boglári Szüreti Fesztivál
Balatonboglár, 2024. augusztus 16 - 20.
Ezen a nyáron is érdemes ellátogatni a Balatonra, azon belül is leginkább Balatonboglárra, hiszen újra megrendezésre kerül a boglári Szüreti Fesztivál. Számtalan fellépő, bulisátor, pezsgőudvar és még sok más várja a bulizni vágyókat.
bővebben
Savaria Karnevál
Savaria Karnevál
Szombathely, 2024. augusztus 22 - 25.
Savaria, a jelenlegi Szombathely város római kori őse, az egyik leghíresebb kereskedelmi útvonalhálózat borostyánút állomása volt. Történelmi jelentőségét korán felismerték, ezért is kapott igen nagy szerepet a rómaiak életében.
bővebben
Györöki Szüret és Halászléfőző Fesztivál
Györöki Szüret és Halászléfőző Fesztivál
Balatongyörök, 2024. augusztus 31.
Balatongyörökön az év egyik legnagyobb durranása a szüreti ünnepség, ahol a hagyományokhoz hasonlóan egy hangulatos mulatsággal ünneplik az áldozatos munka eredményét, a termés feldolgozását. A régi időkhöz méltóan, ma is megadják a módját a betakarításnak.
bővebben
Badacsonyi Szüret
Badacsonyi Szüret
Badacsony, 2024. szeptember 6 - 8.
Aligha akad olyan gasztro rendezvény, mely már több, mint fél évszázada évről évre megrendezésre kerül. A szüreti felvonulás az ország talán egyik legszínesebb tömeges megmozdulása. A környéket ezen alkalomból ellepik a hagyományőrzők, a környékbeli település képviselői
bővebben
Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!