Szent Iván-éji tűzgyújtás 2024

Vonyarcvashegy - 2024. június 22.

A Szent Iván-éji tűzgyújtás 2024. június 22. napon kerül megrendezésre. Több, mint húsz éve, hogy hagyománya van már a vonyarcvashegyi rendezvénysorozatnak, melyet az idén is megtartanak a helyiek. A település Zala megye keleti részén fekszik a Keszthelyi-öböl partján, mely egy gyönyörű és látványos nagyközség is egyben.

A rendezvény a nyári napforduló ünnepe, azaz a Szent Iván napján kerül megrendezésre. A Balaton partján meggyújtott máglya teszi összehasonlítatlanul gyönyörűvé az eseményt. A különböző hiedelmek ezt az ünnepet sem kerülték el az évszázadok alatt. Az egyik ilyen, hogy a tűzgyújtás megvéd a ködtől, a jégesőtől, a dögvész ellen és így tovább.

Az eseményen számos kísérő program is megtartásra kerül, melyre bármely korosztályt szeretettel várnak a helyiek és a szervezők egyaránt. A helyszín a Lido strand, ahol zenés táncos mulatságok és sok más kellemes meglepetések várják az érdeklődőket. Hangulatos és mágikus Balaton-parti esti programok lehetőségére számíthat a kilátogató.

Szent Iván-éji tűzgyújtás 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!