Nádasdy fesztivál 2024

Sárvár - 2024. július 19 - 21.

A Nádasdy fesztivál 2024. július 19 - 21. között kerül megrendezésre. A végvári hősök és a török hódoltság idejébe, a XVI. század mindennapjaiba enged betekintést a nagy történelmi múltját hagyományőrző fesztiválként bemutató sárvári rendezvénysorozat.

A Nádasdy-várban és környékén egy hétvége erejéig átélhetjük a kor különleges hangulatát. Az eseményre látogatók megtapasztalhatják a vitézek törökökkel vívott küzdelmeit. A Nádasdy-vár, a várudvar, a várpark, valamint a Kossuth-tér és a Batthyány utca is sok érdekes látnivalóval várja a kedves vendégeket.

A rendezvény, mindamellett, hogy csodálatos hagyományokat őriz, és múltidéző programokkal várja a látogatókat, magas színvonalú gasztronómiai élmények tárháza is egyben. Emellett egy nagyon különleges nemzetközi folklórfesztivál, amelynek másfél évtizedes múltja is arra ösztönzi a látogatót, hogy minél több időt eltöltsön a programsorozat időutaztató különlegességeivel.

A program sikerei arra késztették a helyi Hagyományőrző Egyesület tagjait, hogy létrehozzák a Bandériumot, amely a kor (16.-17. század) történelmét, hagyományait ápolja.

A fesztiválnak állandó programjai vannak: kézműves vásár, betekintés a vitézek és huszárok tábori életébe, török bazár, Mecénások faluja, korabeli étkek (lepények, pecsenyék), korabeli ceremóniák, kikiáltók, históriás utcazenészek, komédiások, lehetőség korabeli jelmezek és ruhák kölcsönzésére.

Kísérő rendezvények:
Orient Mirage Hastánc Fesztivál – több helyszínen is fellépnek elsősorban dunántúli hastánc csoportok. A hastáncfesztivál célja, hogy megismertesse a rendezvényre látogatókkal e különleges táncfajta sokféle stílusát, egyedi technikáját. A fellépő hastánc csoportok közül a győztesek a programkínálat zárónapján gálaműsort adnak elő.

Vivát Huszár torna – ahol a Magyar Huszár- és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas tagegyesületei számára sokadik alkalommal rendezik meg a Vivát Huszár! minősítő tornát. E nagyszabású rendezvény a fő attrakciókkal egy időben, a Nádasdy-várat körülvevő várparkban kerül megrendezésre. Az ország egész területéről 50 fő gyalogos és 50 lovas huszár érkezik, hogy részt vegyenek a néhány napos huszárminősítő próbán. Az eseményre látogatók testközelből tapasztalhatják meg a korabeli huszárok mindennapjait.

Állandó kiállításokon túl lehetőség van megtekinteni a korabeli lúdtoll-használat, a miniatúrafestés, viaszpecsét-készítés témakörében kiállított tárgyakat, múzeumi látogatást lehet tenni a főúri patikában, valamint lehetőség nyílik emléklap készítésére Sylvester János nyomdájában is.

Fontos megjegyezni, hogy programokat esős idő esetén is megtartják. A rendezvényről kép, hang- és videóanyag is készül.

Kapcsolódó Youtube videó:

Nádasdy fesztivál 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!