Mindannyian hallottuk már a kis versikét, amiben arról a bizonyos dödölléről is szó esik. Nagykanizsán viszont több ezerszer is kimondják tán, azokon a bizonyos napokon, melyet évről évre nagy előkészület előz meg. A kanizsaiak szeretik a dödöllét, sőt öregbítik is jó hírnevét.
De ismerhetjük gancának vagy épp gánicának is. A magyar konyha tájjelegű ételét sok misztikum övezi, a helyieknek köszönhetően egyre nagyobb figyelmet kap ismét, hiszen több éve már, hogy az ősz beköszöntével megrendezik a kanizsai dödölle és - az elmaradhatatlan kísérőjét - a bor ünnepének elkeresztelt eseménysorozatot.
Főzőversenyeken van lehetőség kipróbálni magukat a legbátrabbaknak, valamint sok olyan kikapcsolódási lehetőséget nyújt a programsorozat, melyből mindenki szívesen válogat. Gyerekeknek foglalkozások és játszóházak lesznek, a felnőtteknek pedig koncertekkel kedveskednek a szervezők. Igazi családi program, ahol jó borral és dödöllével találkozhat a kedves vendégsereg.