Miért jó buli a fesztiválozás?

2022. május 17.

Nagyon sok előítélet terjeng a fesztiválokkal kapcsolatban, de mi most utánajártunk, hogy mi is folyik valójában a fesztiválokon.

Sok aggasztó hírt hallhatunk egy-egy fesztiválról. Sokan drogtanyaként, szeszfőzdeként jellemzik ezeket a kulturális fesztiválokat. Itt állítólag mindenki a saját hányásában fetreng és sorba ájulnak el a fiatalok. A fesztiválon részt vevő zenekarok nagyon menők, elérhetetlenek a fiatalok számára talán ezért is látogatnak el oly sokan a fesztiválokra. Végre élőben láthatják kedvencüket. Persze ha mélyebben belegondolunk szeszt és drogot nem csak ezeken a helyeken találhatunk. Régen nem voltak mobiltelefonok a fiatalok nem tudtak ennyire tájékozottak lenni, mint most, mégis élvezték a bulikat és valahogy csak hazakerültek. Ma már a mobil applikációk segítségével a fesztiválokon sokkal egyszerűbb a tájékozódás.

A fesztiválokon gyakori persze a következő látvány is: a tarajos punkok literes üveggel a nyakukba nyargalják végig a koncerteket, de ezen, senki sem csodálkozik el az ottlévők közül, hiszen felszabadultak, örömmámorban úsznak. Ez a fesztiválokon természetesen, mint ahogyan az is, hogy megszűnnek a konvenciók, a kötelezettségek, senki nem gátlásos. Ezzel együtt figyelnek a másikra. Itt nincsen kötelező ebédidő, nincsen kötelező reggeli kelés. Ha valaki elfárad, lefekszik délután, hogy az esti bulira életképes legyen.

Miért jó buli a fesztiválozás?

A fesztiválozó fiatalok megismerik a saját korlátaikat, megismerkednek rengeteg emberrel, rengeteg felfogással, olyan sokk éri őket, amin jó darabig lesz idejük gondolkodni. Ilyenkor érzik azt, hogy mégis a hétköznapokban mit csinálnak, mi a dolguk a világon, miért tanulnak. Esetleg pontosan egy olyan példát látnak a fesztiválon, ami elborzasztja őket a drogtól, a túlzott alkoholfogyasztástól.

A fesztivál magáról az életről és az életérzésről szól. Itt nincsenek gátlások, mindenki teszi a dolgát, ahogy éppen kedve tartja. Mivel a fiatalok egy hétre érkeznek, legtöbb esetben mondjuk a Sziget fesztiválra, így a magukkal hozott pénzt meg kell tanulniuk beosztani, nincsen apu és anyu, aki megmondja, hogy mire és mennyit költhetnek. Itt csak rajtuk áll vagy bukik, hogy egész hétre kitartson a pénzük. Ha elverik, akkor nincsen utánpótlás, nem segít senki. Maximum hazamennek, de persze erre valószínűleg egyikük sem vágyik. Azaz pontosan a fesztiválon megtanulják beosztani a pénzt. A túlzott alkoholfogyasztás szintén tanítás, hiszen csak egyszer kerüljön be valaki az eü sátorba és egy életre megtanulja, hogy nem érdemes mata részegre innia magát. Egyrészt a társai furcsán néznek rá, másrészről pedig a másnap, az kemény dió lesz. A fesztiválokon köszönve a külföldi zenekaroknak, rengeteg külföldi fiatal is érkezik. Teljesen más világ, más világnézet, más kultúra. Minden más. Na ezért érdemes fesztiválra járni!

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!