Itt a fesztiválszezon! Mire figyeljünk a fesztiválozás során?

2022. május 19.

Számtalan praktika és hasznos tanács látott már napvilágot, de nem árt azért pár olyan tanácsot is megfogadni, amelyek segítségével a fesztiválozás tényleg egy örömteli élmény lesz.

A fesztiválok lassan beindulnak és mindenki a csomagolással bajlódik. Van azonban ennél fontosabb is, mégpedig az időjárás megtekintése. Amennyiben kánikula vagy esetleg zivatar van kialakulóban, akkor erre fel kell készülni. Gondolunk itt az időjárási körülményekhez igazodó öltözékre. A meleg idő ellenére, ha bármilyen zivatar elér bennünket a fesztiválon, nem árt, ha van velünk egy zárt cipő, egy pulóver és egy dzseki is. A zárt cipő nem csak ilyen helyzetben menthet meg bennünket, hanem bulizás közben is, hiszen sokkal kisebb az esélye a bokaficamnak. Mindig ügyeljünk arra, hogy a réteges öltözködéshez mindent csomagoljunk be, ne csak a nyári melegre gondoljunk, hiszen a bulik éjszaka is tartanak, amikor az idő már lehűlt.

Itt a fesztiválszezon! Mire figyeljünk a fesztiválozás során?

A nyári fesztiválok elengedhetetlen kelléke a magas faktorszámú naptej, a kalap és esetleg egy kendő, amelyet ha bevizezünk hűsítőleg hathat. A napszemüveg is fontos kellék lehet, hiszen nem csak divatszempontból viseljük. Sokkal élvezhetőbb egy koncert úgy, ha közben nem süt szemünkbe a nap. Nagyon fontosak a gyógyszerek és a vitaminok is. Az UV szűrés minden egyes nyári fesztiválon kiemelt fontossággal bír, ezért tényleg legyünk óvatosak. A fesztiválok mindig nyitott térben zajlanak még a déli időszakban is és a legtöbb színpad előtt nincsen árnyék, ha árnyék lenne, akkor valószínű, hogy nem látnánk a színpadon fellépő bandákat sem. Főleg azoknak érdemes erre odafigyelniük, akik állandóan szednek egy bizonyos gyógyszert. A bulik helyszínén ugyan figyelnek a biztonságra, de javasoljuk, hogy a Gucci órát és a RayBan szemcsit inkább hagyjuk otthon, helyette vásároljunk valamilyen egyszerűbb márkát, amelyért nem fogunk sajnálkozni, ha lába kél, vagy egy őrült buli után azt sem tudjuk hol hagyhattuk el. A divatos hátizsákjaink helyett inkább válasszunk egy egyszerű oldaltáskát vagy egy övtáskát. Ezekben nagyon praktikusan el lehet pakolni a legszükségesebb dolgokat és mindig szem előtt lesz. Biztonságunk érdekében ezeket a tanácsokat nem árt, ha betartjuk.

Tekintsük át egy kicsit, hogy milyen balesetek érhetnek bennünket a fesztiválokon. Tudjuk, hogy ahol sok az ember és rengeteg a buli, ott bizony a balesetek is gyakoriak. Bár a szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezek a balesetek minél ritkábban forduljanak elő, mégsem árt, ha felkészülünk. A koncertek bizonyos időközönként szünetelnek, pontosan annak érdekében, hogy mindenki kipihenhesse magát. A kéz- és lábsérülések azok, amelyek gyakorlatilag minden fesztiválon előfordulhatnak. Sokszor a cukorbetegek felejtkeznek el az inzulin beadásáról. Ilyen helyzetekre ma már a nagyobb fesztiválhelyszíneken inzulintárolót is kiépítenek. A napi bulik mellett sem az étkezésről sem pedig az ivásról nem szabad elfelejtkezni. A veszélyforrás természetesen a vízhiány, hiszen akik nem visznek magukkal kulacsot, vagy teljesen elfelejtkeznek az ivásról azoknál dehidratáltság is előfordulhat. Most itt természetesen nem az alkoholra gondolunk, hanem a tiszta ivóvízre. Vészhelyzetek esetén nem árt, ha egy feltöltött telefonnal mászkálunk, amely segít nekünk, ha bajba kerülünk. A telefon nem csak a biztonságunk érdekébe fontos, hanem azért is, mert a fesztiválokon ma már applikációk segítik a tájékozódást a különböző helyszínek között. Okostelefonjaink biztosan mindenben segítségünkre lesznek. Viharban akár arról is küldhetnek értesítést a szervezők, hogy milyen óvintézkedéseket kell megtennünk. Láthatjuk, hogy az önfeledt szórakozásnak azért ára van, de még mindig jobb felkészülten érkezni egy-egy buli helyszínére, mint később sodródni a gondokban és problémákban.

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!