TOP5 legérdekesebb fesztivál a 2022-es nyári szezonra

2022. június 8.

Érdemes idén nyáron is körbenézni a hazai fesztiválok között, hiszen számtalan izgalmakkal teli programok várják az érdeklődőket szerte az országban. Gasztronómiai, kulturális, zenei és még sok más érdeklődési kört kielégítő esemény megtekintésére nyílik lehetőség a szezonban. A magyarok szeretnek kimozdulni, mulatni, művelődni és éppen ezek azok a tulajdonságok, melyek életre hívják ezt a több ezer rendezvényt.

Az alábbiakban bemutatunk 5 fesztet, melyek meglátogatása remek kikapcsolódásnak ígérkezik a meleg időre:

Comic Con (Budapest): 2022. június 11-12.

Sci-fi, manga, fantasy, anime és még mi minden vár az idelátogatókra! A kezdetben csak képregényekre korlátozódó esemény mára már kinőtte magát a sorozatok, filmek színterére is. Mi több! Olyan mértéket öltött, hogy szeretett fővárosunkban is átélhető ez a csodavilág. Az érkezők találkozhatnak híres színészekkel, akár közös fotót is készíthetnek velük, valamint dedikált ereklyéket is szerezhetnek maguknak. De részt vehetnek előadásokon, beszélgetéseken, kvízeken, különböző kategóriákban indított versenyeken is. Ez egy igazi közösségi program, ahol mindenki fanatikus, megannyi jelmez veszi körül az érkezőket, s épp ez teszi ezt az eseményt olyan nagyszerűvé. Jegyárakról és a különböző jegytípusokról érdemes idejében tájékozódni, hogy senki ne maradjon le róla!

Heves Megyei Kakas Szépségverseny (Poroszló): 2022. június 25.

Ha valami, akkor ez egy nem mindennapi esemény, hisz szépségversenyről már számtalan kategóriában hallott az ember, na de amit kakasoknak rendeznek, az nem éppen a megszokott. A nagy érdeklődésre való tekintettel ez a program idén nyáron is megrendezésre kerül. Természetesen a kendermagosok felvonultatása után nem ér véget a nap, jöhet a főzőverseny, melynek eredményét a szépségversennyel együtt még a nap folyamán kihirdetik. Hogy senki se unatkozzon, míg rotyog a pörkölt, kirakodóvásárral, zeneszóval szórakoztatják a szervezők a csapatokat, látogatókat. Remek kis családi, baráti programlehetőség, nem érdemes kihagyni!

Országos Anyósfesztivál (Balatonudvari): 2022. július 2.

Az anyós kifejezés gyakorta negatív jelzőként van a köztudatban, ám ez a rendezvény értük jött létre, hogy dicsérje, magasztalja őket. Ezek az élet minden területén tapasztalt, rutinos asszonyok megérdemlik, hogy legyen egy szép nap, ami róluk szól. Az eseményen kiválasztásra kerül a legszebb anyós, a legszuperebb anyós, de teret kapnak az unokák, valamint az apósok is. Zenés programok, gasztronómiai élmények, kvízek, sportversenyek színesítik az eseményt, melyek az anyósokon kívül a közönséget is mozgásba lendítik. A fergeteges napot egy remek nyári koncerttel zárják majd. Látogasson el az egész családdal!

TOP5 legérdekesebb fesztivál a 2022-es nyári szezonra

Bakafesztivál (Csákvár): 2022. július 14-17.

A bakák a frontvonal legsebezhetőbb katonái, hiszen nem csupán könnyű fegyverzetük, hanem lábon való menetelésük is könnyű célponttá tette őket. Rájuk emlékeznek ezen az eseményen. A programsorozat középpontjában a hadkultúra áll. A szervezők igyekeznek korhű eszközöket, járműveket, felszerelést bemutatni a látogatóknak, valamint izgalmas vetélkedőkkel, versenyekkel szemléltetni az egykori baka létet. Jó tudni, hogy a gyerekekről sem feledkeznek meg a napok során, ugyanis minden korosztály talál magának érdekes és szórakoztató elfoglaltságot a témakört felölelve. A hősök köztünk élnek!

Csípős Fesztivál (Nagymaros): 2022. augusztus 27.

Extrém gasztrokalandnak ígérkezik, de nem csak erős kapszaicin teherbírású egyének számára rendezik meg immáron 10. alkalommal ezt az eseményt. Szeretettel várják a chili termelőket, a csípős kedvelőket, az ínyenceket, a kóstolni vágyókat és mindenkit, aki érdeklődik a rendezvény iránt. A helyszínen különböző féle-fajta csípős ételek, a legkülönlegesebb chili paprikák, kirakodó vásárok, kézműves termékek és szórakoztató programok várják az érkező családokat, résztvevőket. Egy meleg nyári napon az izzasztó chilikóstoló igazi kihívás, pont ezért nem érdemes kihagyni! A fentebb felsorolt 5 esemény csak egy kis szelete az ország fesztivál felhozatalának. Mivel buli nélkül nincs nyár, szinte kötelező legalább egy rendezvényt meglátogatni, de a legjobb, ha a zömén részt tudunk venni. Jó szórakozást, vidám nyarat kíván a Fesztiválportál, mert az élmény mindenkinek jár!

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!