A nagy fesztivál étel körkép

2022. május 7.

A nagy bulizás közben könnyű megéhezni, ráadásul a hőség, a nagy embertömeg, valamint az alkohol fogyasztás is sokat kivesz az emberből, így a táplálék pótlás nagyon fontos. Összeszedtünk pár ételt, amikkel találkozhatsz a népszerű nyári fesztiválokon.

Magyarország a fesztiválok paradicsoma, így nem csoda, hogy egész évben, de főleg nyáron egymást érik a jobbnál-jobb fesztiválok. Bármilyen fiatal és életerős is vagy, egy többnapos fesztivál igencsak embert próbáló tud lenni, így fontos, hogy ne csak a folyadékpótlás legyen meg, de eleget is egyél. A fesztiválokon az ember egyik színpadtól a másikig rohan, így nem igazán van ideje egy hosszú étkezésre, ezzel pedig a fesztivál szervezői is tisztában vannak. Nem csoda, hogy a fesztiválok legjellemzőbb ételei a különféle junk foodok, azaz a gyorskaják, úgy, mint a hot dog és a hamburger. Ezek nem éppen egészséges ételek, azonban abból a szempontból tökéletesek, hogy az elfogyasztott étel felszívja az elfogyasztott alkoholt, vagyis kisebb az esélye, hogy rosszul leszel, valamint nem fogsz rögtön fejre állni az italtól. Azon sem kell meglepődni, ha magyaros ételekkel találkozol, ugyanis a lángos is helyet követelt a fesztivál ételek között. A gyors ételek azonban ezzel nem merülnek ki, hisz falafel, kolbászok széles sora és kebab is a fesztivál ételek bő listáját gazdagítja.

A nagy fesztivál étel körkép

Sok fesztiválon akár tengeri halételeket is megkóstolhatsz, ideértve a tintahalkarikákat és a rákfalatkákat is. Ha hiányzik a meleg étel, különféle tészta ételeket is fogyaszthatsz, például bolognait. Ha bírod a csípős ízeket, akkor kóstold meg a különféle mexikói ételeket, például a burritót. Azt azért kalkuláld be, hogy csak abban az esetben érdemes csemegézned belőle, ha valóban bírja a gyomrod, ugyanis kellemetlen amikor a bulizó tömeg közepén háborog a gyomrod. Ha a nap bármely időszakában el tudsz majszolni egy tábla csokit, akkor a fesztivál idején sem kell mellőznöd kedvenc édes ízeid, ugyanis gofrit, palacsintát és egyéb finomságokat is találni fogsz a fesztiválon. Végezetül felhívjuk figyelmed, hogy a nyári fesztiválok leggyakoribb ételeit gyűjtöttük össze, azonban fesztiválonként változhat a felhozatal. Továbbá jobb ha felkészülsz, hiszen a fesztivál ételek legtöbbször nem éppen olcsók.

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!