Európai kitekintő: Népszerű fesztiválhelyszínek

2022. május 15.

Már javában zajlik a fesztivál szezon, de mi most az európai helyszíneket nézzük meg.

Kezdjük is a Secret Garden Party-val ami Cambridgeshire-ben kerül megrendezésre Angliában. A helyszín 70 mérföldre található meg Londontól. A helyszínre számtalan módon eljuthatunk, de még parkolóhely is biztosított. Minden érkező kap egy úgynevezett Big Green Coach-ot egy exkluzív zöld utas kártyát. A fesztiválon és annak környékén a kártya segítségével kedvezményesen vásárolhatnak élelmiszert, italt vagy akár ruházati terméket. A fesztivál helyszín egy csodálatos zöld területen található meg és a tóparton mindenki élvezheti a szabadságát.

Most látogassunk el Svédországba, Rättvik-be, ahol az Into the Valley techno és house fesztivál vár mindenkit. A fesztivált egy régi kőbánya helyén szokták megrendezni, amely a környező erdővel igen különleges fesztivál helyszín. A legjobb elektronikus DJ-k várják a fesztiválozó tömeget.

Lengyelországban Katowice városában rendezik meg a Tauron Nowa Muzyka fesztivált, amely egy, ma már nem működő szénbánya területén található. A fesztiválon jazz zene és táncbemutatók, elektronikus zene, valamint hip-hop is szórakoztatják a közönséget. A fesztivál már évek óta igen magas színvonallal várja az érkezőket. A fesztivál mindösszesen 4 napig tart.

Horvátországi nyár nem múlhat el Pulában az Outlook festival nélkül. A Punto Christo erődnél rendezik meg a fesztivált általában szeptember magasságában. Hajós partik, amfiteátrumi koncertek, aréna koncertek várják az érkezőket. A horvátországi helyszín igazán lebilincselő bárki számára. Csodálatos hangulat, lenyűgöző emberek és különleges helyszínek a fesztiválon.

Európai kitekintő: Népszerű fesztiválhelyszínek

Bulgária, Polkovnik Serafimovo a következő helyszínünk, ahol a Meadows in the Mountains fesztivált rendezik meg immáron sokadik éve. A fesztiválon lovaglás, halál csúszda, füves bob pálya, kreatív művészeti foglalkozások, hegyi biciklizés, függőágy és számos családcentrikus program várható. Emellett természetesen különleges zenei programok is várják az érkezőket. A Görög-Bolgár határon fekvő Rodope hegységben megrendezésre kerülő fesztiválon a bulizók hegyi házakban szállhatnak meg és a vidéki élet minden szépségét magukba szívhatják.

Izland is tartogat meglepetéseket a fesztiválozóknak. A Secret Solstice fesztivált rendezik meg Reykjavikban. Ezt a fesztivált minden évben a nyári napforduló idejére szervezik, és mindenki jobban jár, ha még a parti előtt jól kipiheni magát. Itt még éjfélkor is világos lesz, ez majd sokakat megzavarhat. Az érkezők a zenei programok mellett megtekinthetik a különleges láva alagutat, vitorlázhatnak az Atlanti-óceánban.

Norvégiában a Traena Music fesztivál örvend nagy népszerűségnek még a külföldiek körében is. Traena tulajdonképpen egy sziget, amely 5 órányi hajóútra fekszik a szárazföldtől. A fesztivál helyszíne egy régi lesötétített ablaküvegekkel rendelkező templom, egy ősi barlang és a sátrak. Akik ellátogatnak a táborba, mind különleges hangulat részesei lehetnek.

Franciaországban a legnépszerűbb fesztivál Korzikán a Calvi on the Rocks. A dél-európai napsütésben fesztiválozók egy mesés francia szigetre csöppennek, ahol a zenei rendezvények már várják a fiatalokat és a bulihajók is teljes gőzzel üzemelnek. Akik imádják az elektronikus zenét azoknak bizony itt a helyük. A kreatív helyszín, a nyugodt hangulat, a nappali és az éjszakai rendezvények sokasága évről évre többeket vonz a szigetre.

Csehország sem maradhat ki a sorból, hiszen a Colours of Ostrava fesztivál mindenkit vár az egykori vasgyár területén. A különleges hangulat és a káprázatos zenei koncertek sokakat vonzanak. A multikulturális fesztiválon a világzene vezetői lesznek jelen ebben az évben is. Komolyzenei, színházi és képzőművészeti programok is megrendezésre kerülnek a fesztiválon.

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!