Zsolnay Fényfesztivál 2022 Pécs

Zsolnay Fényfesztivál Pécs 2022

2022. július 7 - 10.

Idén újra megnyitja kapuit ez a rendezvény, amely több napon keresztül fényárba borítja a várost. 10.000 négyzetméternyi felületre történik meg a kivetítés, amelyet különleges show műsor kísér.

A pécsi fényjátékok mellett természetesen kulturális programok is szép számmal akadnak a városban, amelyek között számtalan színházi és újcirkuszi előadás is megtalálható. A Székesegyház homlokzatán újra feltűnnek a mapping alkotások, amelyeknek ebben az időpontban zajlik a pénzdíjazással járó versenye. A hazai rendezvények közül ez kiemelkedő lesz, így érdemes ide az egész családdal ellátogatni.

Grandiózus élményt nyújt a fényfesztivál minden korosztály számára, emellett az utcaművészek és a számtalan zenei koncert is várja a látogatókat. A mesterséges fényalkotások mellett idén a természetes napfény is előtérbe kerül, így számtalan projekt lesz látható ebben a műfajban is. Szimfonikus zenekari koncertek, külföldi fellépők, szabadtéri rendezvények a teljes programkínálatban. A koncertek végén a fényfelvonulásban gyönyörködhetnek a látogatók. Az újcirkuszi előadások pedig a város főterén kerülnek megrendezésre.

Kapcsolódó Youtube videó:

Facebook
Hirdetés
Partner