Soproni Bornapok 2024

Sopron - 2024. május 31 - június 2.

A Soproni Bornapok 2024. május 31 - június 2. között kerül megrendezésre. Ezt a programot kimondottan azoknak ajánljuk, akik szeretik a finom borokat, főként a környék borait. A borünnep a Fő téren kerül megtartásra és a környező tájak borait kóstolhatják meg a vendégek. Számtalan zenés és szórakoztató program lehetőséggel várnak mindenkit a szervezők.

Az eseményen a fő téren elhelyezett faházaknál kínálják a fenséges nedűket a termelők és a különböző pincészetek. A borkóstolók alkalmával akár a borászokkal is találkozhatnak a rendezvényre kilátogatók. Az ivás mellett számtalan zenés, táncos és könnyűzenei programok várják a látogatókat.

Érdemes a történelmi pincét is meglátogatni, hiszen itt az egykori gazdák a Poncichterek hagyományait idézik fel. A régi törvények szerint a borászok évente csupán két héten keresztül mérhették ki boraikat az érdeklődőknek és a borkimérés helyét a kapura kihelyezett faág jelezte. A vörös szalaggal átkötött ág a vörösbort, míg a fehér szalaggal átkötött ág a fehérbort jelezte.

Kapcsolódó Youtube videó:

Soproni Bornapok 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!