Tatai Patara 2024

Tata - 2024. május 24 - 26.

A Tatai Patara 2024. május 24 - 26. között kerül megrendezésre. Ez egy olyan törökkori történelmi esemény, mely már évek óta szórakoztatja a nagyközönséget. A város a 16. század közepén végvárként funkcionált és a török-magyar csaták állandó helyszíne volt. Ennek az emlékére és tiszteletére rendezik a harci bemutatókkal teletűzdelt fesztet.

A mára már európai jelentőségű fesztivált mindenkinek ajánljuk, akiket érdekel a magyar történelem és az, hogy vajon milyen életet is éltek akkoriban a magyarok. A patara elnevezés Gróf Pálffy Miklós komáromi főkapitány nevéhez fűződik, aki egy csellel visszafoglalta a tatai várat. Az ő haditechnikai újítása volt ez, amely a várostromkor ugyanúgy funkcionált, mint a petárdák.

A rendezvény célkitűzése a hagyományőrzés és segít nagyon sokunkkal megismertetni, hogy a régi időkben milyen fontos volt a hűség, a hazaszeretet és az összefogás. A hagyományőr csoportoknak köszönhetően korhű ruhákat, táborrendet, a régi idők fegyverzetét és az akkori katonazenéket is megismerhetjük. Tatán egy vándorkiállítás is megtekinthető, amely a 15 éves háborúról szól. A történelmi eseményeket felidéző izgalmas programok segítségével kicsik és nagyok is kellemes órákat tölthetnek el itt.

Kapcsolódó Youtube videó:

Tatai Patara 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!