Laskafesztivál 2024

Cegléd - 2024. június 14 - 16.

A Laskafesztivál 2024. június 14 - 16. között kerül megrendezésre. Már nem először kerül megtartásra ez az esemény. A gasztro rendezvények közül igen nagy volumenűnek számító programsorozatra most is rengeteg látogatót várnak. Kóstolóval összekötött főzőverseny és széles körű borászati bemutató várja a látogatókat, miközben mindenki megismerkedhet a ceglédi hagyományokkal.

A nyáron megrendezésre kerülő Laskaünnep pár évvel ezelőtt Czigle Fesztivál néven került be a köztudatba. A programok célkitűzése, hogy a ceglédi és a térségi étkezési hagyományokat hűen ápolja. Számtalan főzőmester méri össze tudását, miközben elkészítik a nevezetes levest, a laskát.

A laska és az öreglaska hagyományos tájegységi leves, amelyet számos más helyen is ismernek az országban. A Város Laskája idén is a nagy kondérba fog főni, amelyet mesterszakácsok készítenek el. A zsűrizés után ebből bárki kedvére falatozhat.

A Gubody Parkban közszemlére tétetik az ország több tájegységéről érkező borkavalkád. Arany, ezüst borok kóstolói zajlanak majd a többnapos rendezvényen. A kulturális látnivalókban is bővelkedő rendezvényen népdal és táncbemutatók, gyerekműsorok, éjszakai utcabál is várja a fesztiválozó tömegeket.

Kapcsolódó Youtube videó:

Laskafesztivál 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!