2004-ben sütöttek először versenyszerűen görhönyt Kistarcsán. A Kistarcsai Kulturális Egyesület tagjai ezt az egyszerű, de igen sokféle néven ismert, s számtalan módon elkészíthető krumplilepényt találták a városra legjellemzőbb gasztronómiai különlegességnek.
Hogy mi is az a görhöny? Pontosan az, ami a tócsni, lapcsánka, cicege, prósza, bujka, siligó, matutka, hadifasírt, meg ki tudja még hány néven ismert finomság. S hogy miféle variációkban lehet elkészíteni, azt végigkóstolhatják a rendezvényen.
Ha nem csak a versenyre érnek oda, az sem nagy baj: a sütőverseny csupán egyetlen elem a nemzetiségi folklórtalálkozót is felölelő KIKE Kulturális Hét programsorozatban. Van itt nép- és iparművészeti vásár, kézműves foglalkozások, vetélkedők, játékok. A görhöny kóstolásához Pityókajegyet kell vásárolni az Információnál.