Nyári fesztiválok – Mi az, ami nélkül nem érdemes elindulni otthonról?

2022. május 3.

A nyár közeledtével egyre közelebb jutunk a nyári fesztiválokhoz. Az önfeledt szórakozáshoz jobb előre listát írni, azokról a dolgokról, amiket mindenképp magunkkal szeretnénk vinni. Kellemetlen ugyanis, amikor a fesztivál helyszínén azzal szembesülsz, hogy fontos dolgok maradtak otthon, amiket vagy nem tudsz helyben beszerezni, vagy ha igen, akkor azt igencsak megérzi a pénztárcád.

Hogy pontosan mire lesz szükséged, az attól is függ, hogy hány napra mész. Egy napos fesztivál látogatásra nem szükséges a fél lakást bepakolni, pár praktikus dolgot azonban érdemes lehet magaddal vinni. A személyes iratok, pénz, telefon nélkül ritkán megy el az ember otthonról, ehhez azonban a fesztiváljegy is hozzátartozik ebben az esetben. Lehet, hogy most csak legyintesz, de el sem hinnéd, hányan szembesülnek a helyszínen, hogy otthon hagyták a jegyüket. Márpedig anélkül nincs bemenetel. Zenei fesztivál nincs tánc nélkül, így érdemes vállpántos, kis méretű táskát választani, ami nem akadályoz a mozgásban. Ha több napra mész, akkor elmaradhatatlan kellék a sátor, valamint a hozzátartozó elemek, úgy, mint hálózsák, matrac, párna, kalapács, fejlámpa, pléd. Szükséged lesz még telefontöltőre, kis tükörre.

Nyári fesztiválok – Mi az, ami nélkül nem érdemes elindulni otthonról?


A „hivatalos” fesztivál ruházat, általában valami rövid ruha a meleg időre tekintettel, azonban a gyakorlott fesztiválozók tisztában vannak vele, hogy az időjárás gyakran megtréfálja a bulizókat, így érdemes pár meleg ruhadarabot is magaddal vinned, arra az esetre, ha hideg napokat fognál ki. A saru kiváló nyári lábbeli, de több nap után a göröngyös talajon járva, te is epekedve gondolsz majd vissza kényelmes sportcipődre. Jobb, ha ezt is beteszed a táskádba, valamint az eső ellen a gumicsizma sem árthat. Esténként te tudod, hogy mennyire vagy fagyos, így ennek megfelelően válassz hálóruhát. A balatoni fesztiválok elmaradhatatlan része a vízben bulizás, úszás, így a fürdőruhát sem érdemes otthon hagyni. A meleg ellen pedig egy kalapnak veszed nagy hasznát. Szükséged lesz még dezodorra, törölközőre, tusfürdőre, fogkefére, samponra, egy szóval tisztálkodási eszközökre. Lányok esetében a tisztasági betétről, tamponról sem szabad megfeledkezni. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a fesztiválokon könnyű egymásba gabalyodni, így jobb ha nem feledkeztek meg a védekezésről sem.

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!