Balatoni fesztiválok, amikre érdemes ellátogatni

2022. május 5.

Mi, magyarok igencsak szerencsések vagyunk, hisz nyáron egyik fesztivál éri a másikat. A Balaton az ország egyik olyan helye, ahol virágzik a fesztiválturizmus, ez pedig azért is nagyszerű, mert nem csak a magyar tenger hullámaiban csobbanhatunk, de a fesztiválok minden előnyét is élvezhetjük. A fesztivál szezon igazán csak a nyáron indul be, azonban különféle fesztiválok év közben is megrendezésre kerülnek a Balaton partján. A teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni nektek a legnagyobb fesztiválokat, melyek a külföldiek körében is felkapottak!

Balaton Sound – Zamárdi

Ha azt mondjuk fesztivál, akkor a Balaton Sound az egyik, ami rögtön eszünkbe jut. Nem csoda, hisz mára egy nemzetközi méretűvé dagadó fesztiválról van szó, mely világhírű előadókkal várja az idelátogatókat. Több színpad is a fesztiválozók rendelkezésére áll, így eldöntheted melyik zenei stílus, melyik előadó áll hozzád legközelebb, mire vagy kíváncsi. Természetesen a nagyszínpad a legnépszerűbb, de érdemes megtekinteni a többit is.

Babel Sound – Balatonlelle

Nem árulunk zsákba macskát, így őszintén megmondjuk, hogy a legtöbb fesztivál, főleg a nemzetközi szintűek, komoly belépőjegy árakat kérnek el a pár napos fesztiválozásért cserébe. Így, aki szűk pénztárcával rendelkezik, annak nagyon össze kell húznia a nadrágszíjat, hogy ellátogathasson egy ilyen rendezvényre. Éppen ezért jó hír, hogy a Babel Soundra a belépés ingyenes. Családok számára is alkalmas, hisz a több tucat fellépő mellett, számos izgalmas programmal várják a gyerekeket is.

Strand Fesztivál - Zamárdi

Nyáron Zamárdi a fesztiválok melegágya, hisz a nyár közepe és vége is két olyan fesztiválnak, a Balaton Soundnak és a Strand Fesztiválnak ad helyet, melyeken a világhírű előadók garantáltan ott vannak, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt. Ugyanakkor nem csak a külföldi előadók, de a hazai zenei élet krémje is képviselteti magát a Strand Fesztiválon.

Balatoni fesztiválok, amikre érdemes ellátogatni

Veszprémi Utcazenei Fesztivál

A királynék városát évről-évre elárasztják a világ minden tájáról érkező fellépők és bandák, akik által Veszprém utcái zenével és az ide látogató érdeklődőkkel telnek meg. Nem csak a különleges hangulat és feltörekvő, valamint már a befutott zenészek miatt éri meg ide látogatni, de gasztronómiai szempontból is különleges street food felhozatal várja a nagyérdeműt.

Badacsonyi Borhetek

Ha már a gasztronómiát említettük, akkor nem mehetünk el szó nélkül a Badacsonyi Borhetek mellett, hisz a színvonalas borok kedvelőinek, vagy a boros poharat kevésbé szakértő kezekkel forgató kezdő borozók is megtalálhatják számításaik. Ezenkívül könnyűzenei programok és előadások várják az ide látogatókat.

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!