43 találat 2024. máj. 8. és 2024. okt. 31. között

Floralia - Római Tavaszünnep
Floralia - Római Tavaszünnep
Budapest, 2024. május 10 - 12.
A római korból ránk maradt romok adnak helyszínt a rendezvénynek. A különféle bemutatók és színházi programok bármely korosztálynak remek kikapcsolódást nyújtanak.
bővebben
Helyi Termék Ünnep
Helyi Termék Ünnep
Kecskemét, 2024. május 10 - 12.
A kecskeméti rendezvényen a hagyományőrzés a legfontosabb, ahol néptáncegyüttes bemutatók, valamint nótaénekesek műsorai láthatók, illetve hallhatók a nagyközönség számára. Megannyi koncert és táncműhely várható.
bővebben
Várnap
Várnap
Simontornya, 2024. május 10 - 11.
Ágyúdörgés, csaták, ostromok. A kilátogatók eltölthetnek néhány napot a középkorban, ahol mind az eszközök, mind az öltözetek tökéletesen bemutatják az akkori világot, s a vele járó izgalmakat. Remek szórakozás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
bővebben
Nepomuki Szent János ünnepe
Nepomuki Szent János ünnepe
Mohács, 2024. május 18.
A vízen járók védőszentjeként ismert Szent János szobra a Duna-part közelében található meg. A dunai hajósok, halászok és molnárok közös találkozója ez a mohácsi Ünnep.
bővebben
Kevi Juhászfesztivál
Kevi Juhászfesztivál
Túrkeve, 2024. május 18 - 19.
Túrkeve egy egész hétvégére a birka fesztivál színtere lesz. Az eseményen két napon keresztül népi eledelek főnek a bográcsokban. A találkozó legfontosabb étele újra a birkapörkölt lesz. A fesztiválszínpadon izgalmas programok várják a résztvevőket.
bővebben
Őrségi Pünkösd
Őrségi Pünkösd
Pityerszer, 2024. május 18.
A Pityerszeri húsvétváró az Őrség egyik legsikeresebb programjai között szerepel. Az autentikus őrségi kikapcsolódás évről évre egyre nagyobb sikereknek örvend.
bővebben
Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap
Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap
Cák, 2024. május 18 - 19.
Újra kinyitja kapuit a Pogány-völgyi pincék sora és várják egy jó hangulatú borkóstoló program lehetőségre a természet és a jó bor szerelmeseit. Jöjjön és járja be azt a csodálatos környéket, üljön le a fűbe egy pohár finom borral és élvezze a nap nyújtotta örömöket!
bővebben
Pünkösdölés
Pünkösdölés
Hollókő, 2024. május 19 - 20.
Az ünnepségen a népi hagyományőrző programok, a kézműves foglalkozások állnak a középpontban, de a hollókői vár környékén is várja az érdeklődőket a színes programsorozat.
bővebben
Pünkösdölő
Pünkösdölő
Ópusztaszer, 2024. május 19 - 20.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthont ennek a rendezvénysorozatnak. Pünkösd táján többnapos programmal kedveskednek a helyiek az érdeklődő látogatóknak. Az elfeledett hagyományok ápolása, szép népszokások felelevenítése a programsorozat fő célkitűzése.
bővebben
Tatai Patara
Tatai Patara
Tata, 2024. május 24 - 26.
Ez egy olyan törökkori történelmi esemény, mely már évek óta szórakoztatja a nagyközönséget. A város a 16. század közepén végvárként funkcionált és a török-magyar csaták állandó helyszíne volt. Ennek az emlékére és tiszteletére rendezik a harci bemutatókkal
bővebben
Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!