Ez a gyomaendrődi esemény az egészséges életmód és táplálkozás fontosságát hangsúlyozza, ezért BIO kiállítók is részt vesznek a feszten sajt, bor és méz termékeikkel.
A rendezvénnyel nemcsak a hazai tejes termékeket szeretnék megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnénk felhívni a figyelmet. Felidézve a múltból a már-már elfeledett ízeket. Az eseményen a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei és a térség méztermelői is részt vesznek. A kül- és belföldi kiállítók árusítással és kóstoltatással népszerűsítik termékeiket és segítik azok ismertebbé tételét.
Ennek a gasztro programnak – a szakmaiságon túl – célkitűzése a város turisztikai adottságainak bemutatása, a falusi és agroturizmus fejlődésének elősegítése. A közönség szórakoztatásáról neves zenekarok, előadóművészek, tánccsoportok gondoskodnak.