2022. május 23., hétfő

Kőröshegyi Hagyományőrző Napok – Böllér Fesztivál 2022 Kőröshegy

Kőröshegyi Hagyományőrző Napok – Böllér Fesztivál Kőröshegy 2022
  • Bemutatkozás
  • Program
Kőröshegyi Hagyományőrző Napok – Böllér Fesztivál
Kőröshegy,
Hagyományteremtő céllal jött létre, és immáron sokadszor kerül megrendezésre a helyi Lótenyésztők Egyesülete által életre hívott hagyományőrző és gasztronómiai esemény.
Ennek a csodálatos környéknek a gasztronómiai hagyományait, a régi, jellegzetes falusi disznótorok hangulatát idézi fel az rendezvény. Célja, hogy felelevenítse, megismertesse és tovább adja az utókor számára a régi hagyományokat.

A gasztronómiai feszt böllérverseny is egyben, ahol négyfős csapatoknak kell bizonyítaniuk a sertésfeldolgozás terén szerzett jártasságukat, hagyományismeretüket. A csapatoknak egy fél sertésből kell meghatározott disznótoros termékeket (hurka, kolbász), továbbá egyedi tájjellegű ételeket készíteni. A csapatoknak nem csak a minőségre és a mennyiségre kell nagyon figyelni, hanem arra is, hogy adott időre (minden nevezett ételféléből délután 3 órára) egy-egy adag elkészített ételfélét elkészítsenek, és a zsűri részére átadják.

A zsűri tagjai a teljes munkafolyamatokat végig ellenőrzik és pontozzák a sertés feldolgozásától kezdve az elkészített ételek terítési hagyományainak bemutatásáig, az asztaldíszítésig bezárólag.

A dolgos és mozgalmas napot a Faluház nagytermében este 7 órától Böllér-bál követi, ahol a verseny győzteseit ünnepélyes díjátadás keretében jutalmazzák.
A részletes program funkció fejlesztés alatt áll...

Kérjük, látogasson vissza később!
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kategóriák
Közösségi média
Partnereink
FesztivalPortal.hu © 2022. Minden jog fenntartva!