Kőröshegyi Hagyományőrző Napok – Böllér Fesztivál 2022 Kőröshegy

Kőröshegyi Hagyományőrző Napok – Böllér Fesztivál Kőröshegy 2022

2022 évi időpont nem ismert!

Hagyományteremtő céllal jött létre, és immáron sokadszor kerül megrendezésre a helyi Lótenyésztők Egyesülete által életre hívott hagyományőrző és gasztronómiai esemény.

Ennek a csodálatos környéknek a gasztronómiai hagyományait, a régi, jellegzetes falusi disznótorok hangulatát idézi fel az rendezvény. Célja, hogy felelevenítse, megismertesse és tovább adja az utókor számára a régi hagyományokat.

A gasztronómiai feszt böllérverseny is egyben, ahol négyfős csapatoknak kell bizonyítaniuk a sertésfeldolgozás terén szerzett jártasságukat, hagyományismeretüket. A csapatoknak egy fél sertésből kell meghatározott disznótoros termékeket (hurka, kolbász), továbbá egyedi tájjellegű ételeket készíteni. A csapatoknak nem csak a minőségre és a mennyiségre kell nagyon figyelni, hanem arra is, hogy adott időre (minden nevezett ételféléből délután 3 órára) egy-egy adag elkészített ételfélét elkészítsenek, és a zsűri részére átadják.

A zsűri tagjai a teljes munkafolyamatokat végig ellenőrzik és pontozzák a sertés feldolgozásától kezdve az elkészített ételek terítési hagyományainak bemutatásáig, az asztaldíszítésig bezárólag.

A dolgos és mozgalmas napot a Faluház nagytermében este 7 órától Böllér-bál követi, ahol a verseny győzteseit ünnepélyes díjátadás keretében jutalmazzák.

Facebook
Hirdetés
Partner