2021. október 19., kedd

Hungarikum Fesztivál 2021 Szeged

Hungarikum Fesztivál Szeged 2021
  • Bemutatkozás
  • Program
  • Videó
Hungarikum Fesztivál
Szeged,
Sokadik alkalommal mutatkozik be augusztus közepén ez az elmúlt években kiváló minősítést szerzett rendezvény.
A központi programokhoz több kísérőrendezvény is társul, az esemény vendégei pedig a belváros egyes éttermeiben és cukrászdáiban meg is kóstolhatják majd a szürkemarhából, mangalicából, libamájból, vagy szarvasgombából készült ételspecialitásokat. Kiállítások is várják az érdeklődőket: bemutatkozik a Zsolnay porcelán és a Halasi csipke – hasonlóan az előző évekhez – a Somogyi Könyvtárban.

A sokadik éve hagyományteremtő céllal útjára indított programsorozat célja, hogy az országban megtalálható kiváló hazai árukat, szolgáltatásokat bemutassa. A rendezők, a Pálma Reklám Stúdió fesztiválszervezői olyan termékekre szeretnék az idén is felhívni a figyelmet, amelyek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője Magyarországhoz kapcsolódik, azaz hungarikumok.

A Széchenyi téren felállított pavilonokban a minőségi magyar pálinkától, boroktól a tradicionális kézműves portékákon át, a rétestől a kürtős kalácsig szinte mindenféle hagyományos hazai terméket kínálnak a néhány nap alatt.

Az idei program érdekessége lesz az a fröccsudvar, amelyet szintén a Széchenyi tér árnyas platánjai alatt alakítanak ki: itt a fröccs mellett minden olyan ital kapható lesz, amelynek készítéséhez hagyományos szódát használnak.

Az óriási Pöttyös hajó is kiköt a Széchenyi téren, várva a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.
Az idei rendezvénysorozat Guinness-rekordkísérletnek lehetnek tanúi a látogatók: elkészítik az eddigi legnagyobb szegedi papucsot.

Természetesen az idén is felvonultatják a „szegedikumokat”, azaz a szegedi hungarikumokat is, mint amilyen a világhírű szegedi papucs, a paprika, a szőregi rózsa, valamint a makói hagyma, vagy a szatymazi őszibarack.
A kulturális hungarikumoknak pedig a téren felállított színpad ad majd helyet: itt az esemény ideje alatt hagyományos magyar nótákkal és cigányzenével szórakoztatják az érdeklődőket. z önfeledt szórakozás kísérőprogramjaként szervezik meg az idén először a Hungarikumok a Dél-Alföldön című konferenciát. A fesztivállal egy időben rendezik meg Szegeden a Világ Magyar Vadászainak Találkozóját, amely eseményeivel szintén kapcsolódik a Széchenyi téri programokhoz.
A részletes program funkció fejlesztés alatt áll...

Kérjük, látogasson vissza később!
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kategóriák
Közösségi média
Partnereink
Turizmusinfo.hu Kft. © 2021. Minden jog fenntartva.