Hungarikum Fesztivál 2024

Szeged - 2024 évi időpont nem ismert!

A sokadik éve hagyományteremtő céllal útjára indított programsorozat célkitűzése, hogy az országban megtalálható kiváló hazai árukat, szolgáltatásokat bemutassa. A rendezők olyan termékek sokaságára szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek különleges minősége, hírneve Magyarországhoz kapcsolódik, azaz hungarikumok.

A központi programokhoz több kísérőrendezvény is társul, az esemény vendégei pedig a belváros egyes éttermeiben és cukrászdáiban meg is kóstolhatják majd a szürkemarhából, mangalicából, libamájból, vagy szarvasgombából készült ételspecialitásokat. Kiállítások is várják az érdeklődőket: bemutatkozik a Zsolnay porcelán és a Halasi csipke – hasonlóan az előző évekhez – a Somogyi Könyvtárban.

A Széchenyi téren felállított pavilonokban a minőségi magyar pálinkától, boroktól a tradicionális kézműves portékákon át, a rétestől a kürtős kalácsig szinte mindenféle hagyományos terméket kínálnak.

Természetesen ismét felvonultatják a „szegedikumokat”, azaz a szegedi hungarikumokat is, mint amilyen a világhírű szegedi papucs, a paprika, a szőregi rózsa, valamint a makói hagyma, vagy a szatymazi őszibarack.

Kapcsolódó Youtube videó:

Hungarikum Fesztivál 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!