2021. október 17., vasárnap

Fesztivál központ a Balaton északi partján

2020. május 19.
Balatonfüred nem csak szépségével és ízletes boraival tűnik ki a többi város közül, hanem színes programjaival is. Itt gyakorlatilag egymást érik a különféle fesztiválok, kulturális programok. Az itt élők biztosan nem unatkoznak! Ha még nincs programod a hétvégére, akkor érdemes Balatonfüredre ellátogatni!
Balatonfüreden mindig történik valami. Ezt bizonyítja, hogy a város elnyerte a Kultúra Magyar Városa megtisztelő címet, mely ékes bizonyítéka, hogy a város pezsgő kulturális élettel rendelkezik. Balatonfüreden az egyik leginkább közkedvelt esemény, mely vonzza a látogatókat, az Anna fesztivál, mely a ma már hagyománynak számító előkelő Anna-bál kísérőprogramja. Az Anna-bálban minden évben megválasztják a bál szépet, így ezekben a napokban szebbnél-szebb hölgyekkel van tele a város. Az esemény évről-évre tömegeket vonz. Ha nem volna elég az előkelő bálból, akkor érdemes a Romantikus Reformkor elnevezésű eseményre is ellátogatni. Ekkor színvonalas programokkal, koncertekkel, izgalmas előadásokkal és korhű viseletbe öltözött hagyományőrzőkkel telik meg a város.
Fesztivál központ a Balaton északi partján
Fesztivál központ a Balaton északi partján
Szintén nagy horderejű rendezvénynek számít a Kékszalag, mely Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye. Aki a hajók szerelmese, annak kötelező program a Kékszalag. Ha már sportesemények, Balatonfüreden számtalan nemzetközi sportesemény kerül megrendezésre, amiket szintén érdemes nyomon követni. Gyakorlatilag nincs is olyan időszak, amikor ne lenne valami kulturális rendezvény, turisztikai esemény. Ha szereti a hasát és új ízeket kipróbálni, netán a minőségi bor szerelmese, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a Balatonfüredre. Egyrészt, mert Balatonfüred a Balatonfüred-Csopaki borvidék központja és a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” cím birtokosa, másrészt Balatonfüreden kerül minden évben megrendezésre a híres Borhetek, valamint a Hal- és Borünnep. Ezeken a rendezvényeken a borvidék legjobb nedűit kóstolhatja meg a nagyérdemű. A borokat palackozva és kimérve egyaránt lehet kapni. Összességében napestig lehetne sorolni az okokat, hogy miért érdemes ellátogatni Balatonfüredre. Ha ide utazol, akkor célszerű több napot a városban tölteni és megszállni a Pe-Ki Lux apartmanban, ahol minden adott, hogy pár nagyszerű napot tölts el családod, párod vagy barátaid társaságában.
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kategóriák
Közösségi média
Partnereink
Turizmusinfo.hu Kft. © 2021. Minden jog fenntartva.