2022. május 29., vasárnap

Nádasdy Történelmi Fesztivál 2022 Sárvár

Nádasdy Történelmi Fesztivál Sárvár 2022
  • Bemutatkozás
  • Program
  • Videó
Nádasdy Történelmi Fesztivál
Sárvár,
2022. július 15 - 17.
A végvári hősök és a török hódoltság idejébe, a XVI. század mindennapjaiba enged betekintést a nagy történelmi múltját kulturális fesztiválként bemutató rendezvénysorozat.
A Nádasdy-várban és környékén egy hétvége erejéig átélhetjük a török kor különleges hangulatát. Az eseményre látogatók megtapasztalhatják a végvári vitézek törökökkel vívott küzdelmeit. A Nádasdy-vár, a várudvar, a várpark, valamint a Kossuth-tér és a Batthyány utca is sok érdekes látnivalóval várja a kedves vendégeket.

A rendezvény, mindamellett, hogy csodálatos hagyományőrző, és múltidéző programokkal várja a látogatókat, magas színvonalú gasztronómiai élmények tárháza is egyben. Emellett egy nagyon különleges nemzetközi folklórfesztivál, amelynek másfél évtizedes múltja is arra ösztönzi a látogatót, hogy minél több időt eltöltsön a programsorozat időutaztató különlegességeivel.

A program sikerei arra késztették a helyi Hagyományőrző Egyesület tagjait, hogy létrehozzák a Bandériumot, amely a kor (16.-17. század) történelmét, hagyományait ápolja.

A fesztiválnak állandó programjai vannak: kézműves vásár, betekintés a végvári vitézek és huszárok tábori életébe, török bazár, Mecénások faluja, korabeli étkek (lepények, pecsenyék), korabeli ceremóniák, kikiáltók, históriás utcazenészek, komédiások, lehetőség korabeli jelmezek és ruhák kölcsönzésére.

Kísérő rendezvények:
Orient Mirage Hastánc Fesztivál – több helyszínen is fellépnek elsősorban dunántúli hastánc csoportok. A hastáncfesztivál célja, hogy megismertesse a rendezvényre látogatókkal e különleges táncfajta sokféle stílusát, egyedi technikáját. A fellépő hastánc csoportok közül a győztesek a programkínálat zárónapján gálaműsort adnak elő.

Vivát Huszár torna – ahol a Magyar Huszár- és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas tagegyesületei számára sokadik alkalommal rendezik meg a Vivát Huszár! minősítő tornát. E nagyszabású rendezvény a fő attrakciókkal egy időben, a Nádasdy-várat körülvevő várparkban kerül megrendezésre. Az ország egész területéről 50 fő gyalogos és 50 lovas huszár érkezik, hogy részt vegyenek a néhány napos huszárminősítő próbán. Az eseményre látogatók testközelből tapasztalhatják meg a korabeli huszárok mindennapjait.

Állandó kiállításokon túl lehetőség van megtekinteni a korabeli lúdtoll-használat, a miniatúrafestés, viaszpecsét-készítés témakörében kiállított tárgyakat, múzeumi látogatást lehet tenni a főúri patikában, valamint lehetőség nyílik emléklap készítésére Sylvester János nyomdájában is.

Fontos megjegyezni, hogy programokat esős idő esetén is megtartják. A rendezvényről kép, videó- és hanganyag is készül.
A részletes program funkció fejlesztés alatt áll...

Kérjük, látogasson vissza később!
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kategóriák
Közösségi média
Partnereink
FesztivalPortal.hu © 2022. Minden jog fenntartva!