Hagyományosan minden év elején megrendezésre kerül a tokaji szőlő és borszentelő program, amelyet a TDM szervezet, az Európai Borlovagrend támogat. Az évadnyitó rendezvényen disznótorossal áldják meg az újbort. Az áldás idején, a programon résztvevők megkóstolhatják több helyi termelő újborát.
A tokaji pincesoron megtartott rendezvényen a szőlőszentelés és a borszentelés mellett bórkostolókon vehetnek részt a program iránt érdeklődők. A borászokkal való személyes találkozás és a kóstolás a tokaji pincesor egyik különleges része.
A disznótoros ebéd elmaradhatatlan részét képezi a sült kolbász, a májas hurka, a lacipecsenye és a toroskáposzta. Az ebédhez és a borkóstoláshoz a jegyek a helyszínen vásárolhatók meg, így mindenki számára elérhető a program, akik a helyszínre személyesen ellátogatnak.