2020. szeptember 27. vasárnap

Pécsi Nemzetközi Felnőtt Bábfesztivál 2020 Pécs

Képgaléria
  • Bemutatkozás
  • Program
  • Videó
Pécsi Nemzetközi Felnőtt Bábfesztivál
Pécs,
Örömünkre szolgál, hogy az esemény bekerült a város hivatalos, kiemelt EKF (Európai Kulturális Főváros) programsorozatába, így minden reményünk megvan arra, hogy a 15. PNF méltó körülmények között, "világfesztivál" jelleggel és nívóval valósuljon meg.
A Fesztivál védnökei és aktív segítői, alakítói: - Magyar UNIMA Központ - Magyar Bábművészek Szövetsége

A Fesztivál szervezői: - Pécsi Nemzetközi Báb-és Utcaszínházi Fesztivál Alapítvány - Bóbita Bábszínház

A XV. PNF programszerkezete: - díszvendégként meghívott előadások - versenyprogramba beválogatott felnőtteknek szóló előadások - meghívott szabadtéri, utcai előadások Kiegészítő programok: bábkiállítások, szakmai beszélgetések, workshopok.

A Fesztivál versenyprogramjának előválogatója Dr. Kékesi Kun Árpád, a Károli Gáspár Református Egyetem Színháztudományi Tanszékének vezetője. (Itt szeretném megemlíteni, hogy a szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy a versenyprogramba javasolt előadások további szűkítését, rostáját kérje az előválogatótól, amennyiben a Fesztivál technikai-finaszírozási lehetőségei ezt indokolttá teszik.) Szeretnénk, ha élőben nézhetné meg az ajánlott magyar előadásokat, így kérjük, hogy a jelentkezések beadásánál vegyék figyelembe, hogy erre a 2009. június 1. - 2010. február 28. közötti időszak áll a rendelkezésre. A Fesztiválra jelentkezni a honlapról letölthető adatlappal lehet.

A Fesztivál a beválogatott, illetve a meghívott magyar bábszínházaknak, fellépőknek a következőket biztosítja: - megállapodás szerinti fellépti díjat - útiköltségtérítést - szállást és étkezést 2 napra és éjszakára (max. 15 főnek) - szállást és étkezést a fesztivál teljes idejére (2 fő/színház) - ingyenes belépést az előadásokra

A Fesztivál ismételten nemzetközi zsűrit kér fel az előadások értékelésére és a díjak kiosztására. Szeretnénk, ha a hazai és nemzetközi kulturális életben is komolyabb visszhangot kapna a rendezvény, ezért körülbelül 30-35 hazai és külföldi szakembert, fesztiváligazgatót, kritikust látunk vendégül a fesztivál teljes idejére.

Sramó Gábor fesztiváligazgató
Pécsi Nemzetközi Felnőtt Bábfesztivál Pécs 2020
A részletes program funkció fejlesztés alatt áll...

Kérjük, látogasson vissza később!
Értékelje a fesztivált!
Kattintson az értékeléshez! Átlag:
(0)
 
Ön jelenleg Anonim felhasználó. Kérjük, jelentkezzen be!
Legyen Öné az első hozzászólás!
Rovat támogató: szepkartya.hu
Fesztiválkeresõ
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Fő támogatónk:
Kategóriák
További aloldalak
Partnereink
Turizmusinfo.hu Kft. © 2020. Minden jog fenntartva.