40 találat 2024. máj. 16. és 2024. okt. 31. között

Nepomuki Szent János ünnepe
Nepomuki Szent János ünnepe
Mohács, 2024. május 18.
A vízen járók védőszentjeként ismert Szent János szobra a Duna-part közelében található meg. A dunai hajósok, halászok és molnárok közös találkozója ez a mohácsi Ünnep.
bővebben
Kevi Juhászfesztivál
Kevi Juhászfesztivál
Túrkeve, 2024. május 18 - 19.
Túrkeve egy egész hétvégére a birka fesztivál színtere lesz. Az eseményen két napon keresztül népi eledelek főnek a bográcsokban. A találkozó legfontosabb étele újra a birkapörkölt lesz. A fesztiválszínpadon izgalmas programok várják a résztvevőket.
bővebben
Őrségi Pünkösd
Őrségi Pünkösd
Pityerszer, 2024. május 18.
A Pityerszeri húsvétváró az Őrség egyik legsikeresebb programjai között szerepel. Az autentikus őrségi kikapcsolódás évről évre egyre nagyobb sikereknek örvend.
bővebben
Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap
Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap
Cák, 2024. május 18 - 19.
Újra kinyitja kapuit a Pogány-völgyi pincék sora és várják egy jó hangulatú borkóstoló program lehetőségre a természet és a jó bor szerelmeseit. Jöjjön és járja be azt a csodálatos környéket, üljön le a fűbe egy pohár finom borral és élvezze a nap nyújtotta örömöket!
bővebben
Pünkösdölés
Pünkösdölés
Hollókő, 2024. május 19 - 20.
Az ünnepségen a népi hagyományőrző programok, a kézműves foglalkozások állnak a középpontban, de a hollókői vár környékén is várja az érdeklődőket a színes programsorozat.
bővebben
Pünkösdölő
Pünkösdölő
Ópusztaszer, 2024. május 19 - 20.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthont ennek a rendezvénysorozatnak. Pünkösd táján többnapos programmal kedveskednek a helyiek az érdeklődő látogatóknak. Az elfeledett hagyományok ápolása, szép népszokások felelevenítése a programsorozat fő célkitűzése.
bővebben
Tatai Patara
Tatai Patara
Tata, 2024. május 24 - 26.
Ez egy olyan törökkori történelmi esemény, mely már évek óta szórakoztatja a nagyközönséget. A város a 16. század közepén végvárként funkcionált és a török-magyar csaták állandó helyszíne volt. Ennek az emlékére és tiszteletére rendezik a harci bemutatókkal
bővebben
Középkori Vásárnap
Középkori Vásárnap
Csempeszkopács, 2024. május 25.
A Vas megyei községben rendezik a már jól ismert eseményt, mely a hagyományokat kedvelők számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz. A hagyományokat bemutató rendezvényre az összes korosztályt várnak, ugyanis a kicsiktől a nagyobbakig mindenki talál kedvére való
bővebben
Palotai Mustra
Palotai Mustra
Várpalota, 2024. június 7 - 8.
Újra megelevenednek a végvári viadalok a palotai várban. Testközelből izgulhatjuk végig a várostromot, drukkolhatunk a végvári vitézeknek, és kicsit átélhetjük ezt a különleges, izgalmas történelmi időszakot a várjátékoknak köszönhetően.
bővebben
Koronázási Hétvége
Koronázási Hétvége
Gödöllő, 2024. június 8 - 9.
A gödöllői Grassalkovich-kastély ad otthont a jeles eseménynek. Azok, akik egy egész hétvégét a gyönyörű vidéken szeretnének eltölteni, érdemes már jó előre lefoglalni a szállást, hiszen a különleges programok ezekben a napokban sokakat fognak vonzani a környékre.
bővebben
Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!