45 találat 2024. febr. 23. és 2024. okt. 31. között

Helyi Termék Ünnep
Helyi Termék Ünnep
Kecskemét, 2024. május 10 - 12.
A kecskeméti rendezvényen a hagyományőrzés a legfontosabb, ahol néptáncegyüttes bemutatók, valamint nótaénekesek műsorai láthatók, illetve hallhatók a nagyközönség számára. Megannyi koncert és táncműhely várható.
bővebben
Várnap
Várnap
Simontornya, 2024. május 10 - 11.
Ágyúdörgés, csaták, ostromok. A kilátogatók eltölthetnek néhány napot a középkorban, ahol mind az eszközök, mind az öltözetek tökéletesen bemutatják az akkori világot, s a vele járó izgalmakat. Remek szórakozás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
bővebben
Nepomuki Szent János ünnepe
Nepomuki Szent János ünnepe
Mohács, 2024. május 18.
A vízen járók védőszentjeként ismert Szent János szobra a Duna-part közelében található meg. A dunai hajósok, halászok és molnárok közös találkozója ez a mohácsi Ünnep.
bővebben
Kevi Juhászfesztivál
Kevi Juhászfesztivál
Túrkeve, 2024. május 18 - 19.
Túrkeve egy egész hétvégére a birka fesztivál színtere lesz. Az eseményen két napon keresztül népi eledelek főnek a bográcsokban. A találkozó legfontosabb étele újra a birkapörkölt lesz. A fesztiválszínpadon izgalmas programok várják a résztvevőket.
bővebben
Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap
Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Nap
Cák, 2024. május 18 - 19.
Újra kinyitja kapuit a Pogány-völgyi pincék sora és várják egy jó hangulatú borkóstoló program lehetőségre a természet és a jó bor szerelmeseit. Jöjjön és járja be azt a csodálatos környéket, üljön le a fűbe egy pohár finom borral és élvezze a nap nyújtotta örömöket!
bővebben
Pünkösdölés
Pünkösdölés
Hollókő, 2024. május 19 - 20.
Az ünnepségen a népi hagyományőrző programok, a kézműves foglalkozások állnak a középpontban, de a hollókői vár környékén is várja az érdeklődőket a színes programsorozat.
bővebben
Pünkösdölő
Pünkösdölő
Ópusztaszer, 2024. május 19 - 20.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ad otthont ennek a rendezvénysorozatnak. Pünkösd táján többnapos programmal kedveskednek a helyiek az érdeklődő látogatóknak. Az elfeledett hagyományok ápolása, szép népszokások felelevenítése a programsorozat fő célkitűzése.
bővebben
Tatai Patara
Tatai Patara
Tata, 2024. május 24 - 26.
Ez egy olyan törökkori történelmi esemény, mely már évek óta szórakoztatja a nagyközönséget. A város a 16. század közepén végvárként funkcionált és a török-magyar csaták állandó helyszíne volt. Ennek az emlékére és tiszteletére rendezik a harci bemutatókkal
bővebben
Középkori Vásárnap
Középkori Vásárnap
Csempeszkopács, 2024. május 25.
A Vas megyei községben rendezik a már jól ismert eseményt, mely a hagyományokat kedvelők számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz. A hagyományokat bemutató rendezvényre az összes korosztályt várnak, ugyanis a kicsiktől a nagyobbakig mindenki talál kedvére való
bővebben
Koronázási Hétvége
Koronázási Hétvége
Gödöllő, 2024. június 8 - 9.
A gödöllői Grassalkovich-kastély ad otthont a jeles eseménynek. Azok, akik egy egész hétvégét a gyönyörű vidéken szeretnének eltölteni, érdemes már jó előre lefoglalni a szállást, hiszen a különleges programok ezekben a napokban sokakat fognak vonzani a környékre.
bővebben
Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!