Nemzetközi Molnártalálkozó 2023

Nemzetközi Molnártalálkozó 2023 Túristvándi

Túristvándi - 2023 évi időpont nem ismert!

Fesztiválunkkal nem kisebb dologra vállalkozunk, mint egy rövid időutazás keretében megmutatni a régi molnárok munkáját, életmódját, a rájuk jellemző gasztronómiai érdekességeket.

Mindezt pedig úgy, hogy a résztvevő országok, tájegységek bőséges kontrasztjaival, vagy épp hasonlóságaival ismerkedhessenek meg az érdeklődők. A feszten versenyző csapatok öltözetét, bemutatkozásuk ötletességét és az általuk elkészített ételeket, valamint az erőpróbáló ügyességi versenyen elért eredményt független zsűri és persze a közönség értékelni majd.

Az esemény időpontjául azért választottuk ezt a napot, mert a szakmai szokáshagyományok közül, a vízimolnárok Nepomuki Szent János napjához fűződő ünnepsége a legismertebb. Nepomuki Szent János a 18. század óta az utak, hidak és vizek, vizenjárók patrónusa, ünnepét főleg a dunai molnárok tartották meg.

Ez a település Magyarország legkeletibb megyéjében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található kistelepülés, az ukrán és román határtól egyaránt kb. 30 km-re. Lakosinak száma 776 fő. Az itt élő emberek erősen ragaszkodnak szülőföldjükhöz, hagyományaikhoz, ami a környék gazdag kulturális, néprajzi értékeiben gyökerezik. Földrajzi elhelyezkedése miatt determinált hátrányait és elmaradottságát, turisztikai adottságainak kihasználásával és fejlesztésével próbálja kompenzálni.

Az érintetlen szatmári táj szépsége, folyóinak kristálytiszta vize, az Európában egyedülálló ipartörténeti műemlékként nyilvántartott ma is működőképes vízimalma, középkori temploma és az itt élő emberek forró vendégszeretete jelenti azt a turisztikai tőkét, amire bátran alapozhat a település.

Nemzetközi Molnártalálkozó 2023 információk:

Weblap: -

Kapcsolódó Youtube videó:

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2023 © Minden jog fenntartva!