Farsang Farka 2024

Tihany - 2024 évi időpont nem ismert!

A tél végét és a tavasz eljövetelét váró hagyományok az ország összes pontjára jellemzően megtalálhatók. Nem kivétel ez alól ez a balatoni város sem. Ennek az ünnepnek a hagyománya a jellegzetes és egyedi tihanyi visszhang miatt is különleges.

A színes és vidám maskarás forgatag a Visszhang-dombon gyűlik össze, hogy elbúcsúztassa, elűzze a hideg telet, és helyet adjon a várva várt tavasznak. A mulatságot a karneválherceg köszönti, és a jelmezbe bújt vendégsereg máris egy játékos-humoros-gunyoros lakodalomba csöppen. A vőlegény „Carneval herceg”, az ara „Tihany Szépe”. Tihany Szépe ábrázolja, jelképzei a farsang végére még eladósorban maradt fiatal lányokat.

E különös lakodalom végére a jelmezesek, maskarások hatalmas máglyát gyújtanak, amelyre a tél koporsóját hajítva, elűzik a hideget. Az ezt követő táncmulatság nagyszerű hangulatban várja a tavasz érkezését. Viszont a vendégsereg nem csak a karnevál hercegét és ifjú asszonyát ismerheti meg… A maskarások közé betoppan egy titokzatos hölgy, a Fánk királynő…

Kapcsolódó Youtube videó:

Farsang Farka 2024 információk

Facebook
Hirdetés
Partner
2010 - 2024 © Minden jog fenntartva!