Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az eseményt Szombathelyen, melynek célkitűzése, hogy népszerűsítse az egészségtudatos gasztronómiát. A rendezvény az ősi és egészségtudatos táplálkozásban egyre népszerűbb kásafélékre épül.
Az egész napos program főleg a magfélékből készülő ételek és italok kerülnek terítékre. A témában jártas szakemberek és neves séfek tartanak előadásokat és interaktív bemutatókat az érdeklődőknek. A szombathelyi feszten meg lehet majd törni a termést a „kölyű” nevű kézimalommal, amiből aztán közösen készítenek érdekes fogásokat.
Gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálják a nekik tetsző szórakoztató műsorokat, ugyanis bábelőadást, gólyalábas bemutatót, mesekocsmát tekinthetnek meg. Délutántól koncertek várják a kiérkező látogatókat. Az aktivitást igénylő játékok, kézműves foglalkoztatók mellett árnyas udvar várja a kellemes pihenésre vágyókat.