Királyi Szakácsok Nyomdokán 2022 Nagyszakácsi

Királyi Szakácsok Nyomdokán 2022 Nagyszakácsi

2022 évi időpont nem ismert!

Ínycsiklandó ételek, fenséges borok és reneszánsz udvari forgatag várja az immár tradicionális fesztiválon mindazokat, akik ellátogatnak Nagyszakácsiba.

A Somogy megyei település ad ugyanis helyt a sokadik szakácsversenynek, ahol profi szakácsok mérik össze tudásukat a Mátyás király korabeli étkek elkészítése során.

A fesztivál ideje alatt az érdeklődők saját maguk is megkóstolhatják a reneszánszot idéző népi ételkülönlegességeket, az elmúlt évek Királyi Szakácsainak ételeit, Királyi Borászok borait.
A konyhaművészet nemcsak a szakácsverseny keretei között jelenik meg, hanem különleges tájételeket is megkóstolhatnak majd a látogatók a vásári forgatag részeként, a helyszínen megvásárolható bónokkal.

A reneszánsz gasztronómiai kultúra látványosságai mellett számtalan szórakoztató program várja az odalátogatókat. Az udvari forgatag, a reneszánsz muzsika, a lovagi játékok és a gólyalábasok gondoskodnak arról, hogy a Nagyszakácsiba látogatók egy napos időutazást tegyenek Mátyás király udvarába, és bepillantsanak a mai kor emberének szokatlan, olykor-olykor furcsa étkezési szokásaiba.

Kapcsolódó Youtube videó:

Facebook
Hirdetés
Partner