2022. június 30., csütörtök

Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap 2022 Gádoros

Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap Gádoros 2022
  • Bemutatkozás
  • Videó
Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap
Gádoros,
Nagy hagyománynak örvend a Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület, és Nagyközség Önkormányzata által megrendezésre kerülő böllérnap.
4 fős csapatok mutatják meg tudásukat, ügyességüket és disznótoros hagyományaikat a rendezvényre ellátogatóknak, valamint a zsűrinek. Az eseményre már az egész Kárpát-medencéből érkeznek résztvevők. Nem csak disznótoros, hanem népviseleti, és egyéb térségi jellegzetességekkel, hagyományokkal készülnek a versenyzők.

A település lakosai korra, nemre tekintet nélkül aktívan kiveszik a részüket e rendezvény programjaiból. Sütemények, helyi gasztronómiai kincsek várják a látogatókat és a versenyzőket egyaránt.

Az esemény reggel 6 órakor kezdődik a csapatok felvonulásával, valamint a híres gádorosi körmös pálinka elfogyasztásával. A verseny menete a hagyományos falusi disznótor összes munkafázisának bemutatását takarja. A csapatok – hasítás után fél-fél – sertést dolgoznak fel. Minden csapatnak kötelezően készítendő (hurka, kolbász) és szabadon választott terméket kell készíteni, és a feldolgozással, asztalterítéssel 13:00 órára végezni kell.

A zsűri minden munkafolyamatot értékel és pontoz a feldolgozáskor, a sertés leszúrásától, előkészítésétől kezdve a szakszerű felbontáson és alapanyag-kezelésen át, a higiéniai szabályok betartása mellett egészen az elkészített termékek tálalásáig. A népi, nemzeti jelleg, a hagyományok bemutatása kiemelt szempont.

A szervezők a nap folyamán mind a csapatok, mind a látogatók számára étkezési lehetőséget biztosítanak. Lehetőség van továbbá hagyományos falusi sütemények bemutatójára, kóstolására, valamint borkóstolóra is.
Facebook
Hirdetések
Kategóriák
Közösségi média
Partnereink
FesztivalPortal.hu © 2022. Minden jog fenntartva!
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat