2021. augusztus 05., csütörtök

Burgonyafesztivál 2021 Bicsérd

Burgonyafesztivál Bicsérd 2021
  • Bemutatkozás
  • Program
Burgonyafesztivál
Bicsérd,
Ez a mezőgazdasági rendezvény színvonalas szakmai, kulturális és gasztronómiai programokat nyújt az ide látogatóknak. Az esemény szakmai részében helyet kapott az egyre népszerűbb és elterjedtebb biogazdálkodás témakör is.
Idén immár sokadik alkalommal kerül megrendezésre a Bicsérd-Zóki burgonyafeszt. A program 2001-ben indult egy helyi kezdeményezésként, amikor még főleg a helyi szakmai érdeklődők számára megszervezett program volt, az évek során azonban számos téren bővült a kínálat, aminek köszönhetően növekedett a látogatók létszáma is.

A programsorozat három részből tevődik össze: szakmai program, gasztronómiai rész, kulturális programok.
A szakmai program idei fő témája a bio energia- biogáz jelentősége, mely mellett fontos hangsúlyt kap a mezőgazdaságot érintő aktuális lehetőségek bemutatása.

A kulturális programcsokorban idén is helyi és környékbeli hagyományápoló együttesek lépnek színpadra, mint például a Mecsek Táncegyüttes, Boróka Néptánc csoport, de lesz pom-pom tánc, mazsorett és mesejáték is.
A kirakodó vásárban is igyekszünk minél szélesebb kört meghívni, hogy ne csak a hagyományos búcsú hangulatot adja, hanem lehetőség szerint az egyedi, leginkább helyi vagy regionális sajátosságokat felvonultató gazdák, kézművesek, iparművészek is be tudják mutatni termékeiket.

A több helyszínen zajló programok között szerepel játszóház, lovaglási lehetőség, veterán autó bemutató, gokartozási lehetőség, kipróbálhatják a nordic walking - északi síjárást, közelről megismerkedhetnek a Topp Cars rally autójával.

A gasztronómiai részben idén is krumplis ételekkel várjuk kedves vendégeinket. Mészáros Csaba érdemrendes konyhaművész különleges krumplis palacsintával készül, a kicsiket pedig különböző alakú és formájú hasábburgonya várja. A különlegesség mellett bográcsgulyás és babgulyás lesz terítéken.

A fesztiválhoz kötődve Bicsérden rendezi meg a Dél-Dunántúli Bio Kultúra Egyesület az Országos Bio napot. A választás nem véletlenül esett településünkre, hiszen a Bicsérdi Bio Kft. 315 hektáron folytat bio gazdálkodást, és ezzel meghatározó bio - termelő cég a régióban. Országos hírnevű termékük a Bicsérdi Bio tökmagolaj, melynek számos jótékony hatása ismert.

A programon több mint 40 bio - termelő kóstoltatással egybekötött árusítással mutatja be portékáját (zöldség, gyümölcs, méz, sajt, bor). Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervezők nevében Berki Gyula elnök-igazgató és Berki József ügyvezető.
A részletes program funkció fejlesztés alatt áll...

Kérjük, látogasson vissza később!
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kategóriák
Közösségi média
Partnereink
Turizmusinfo.hu Kft. © 2021. Minden jog fenntartva.