2019. május 20. hétfõ
Kezdőlap > Fesztivál hírek > Újra jön a Reflex Színházfesztivál
Újra jön a Reflex Színházfesztivál
2012. január 05.
Sepsiszentgyörgy ad otthont márciusban a kétévente megrendezésre kerülő Reflex Nemzetközi Színházi Biennálénak. A fesztivál megrendezéséről partnerségi megállapodást kötött a helyi polgármesteri hivatal és a Tamási Áron Színház.
(MTI) Bocsárdi László színházigazgató elmondta, hogy a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház az elmúlt húsz év alatt a kortárs színházművészet értékeinek népszerűsítésére helyezte a fő hangsúlyt. A közönség a legmagasabb színvonalú kortárs produkciókat is befogadja – erről írt többek között a pénteki Krónika című erdélyi napilap.

Színes a fellépő társulatok listája. A kolozsvári és temesvári magyar társulatok, a bukaresit Buladnra és Act Színház művészei mellett színpadra lépnek Németország, Egyiptom, Lengyelország, Litvánia, Magyarország és Olaszország társulatai.
Újra jön a Reflex Színházfesztivál
Újra jön a Reflex Színházfesztivál
A program színházi műhelymunkákat, szakmai beszélgetéseket, koncerteket, kiállításokat kínál a részt vevő országok diákjainak. Programtervben szerepel Wim Wenders dokumentumfilmjének levetítése is, amelyet Pina Bausch táncos-koreográfus munkásságának szentelt.

Az első fesztiválon, melyet 2009-ben rendeztek, összesen öt ország nyolc társulata mutatta be előadásait, többek között a Michael Thalheimer által rendezett, a berlini Deutsches Theater által bemutatott Oreszteia című darabot.
Szóljon hozzá a hírhez!
Ön jelenleg Anoním felhasználó. Kérjük, jelentkezzen be!
Korábbi hozzászólások
az előző oldalra
a lap tetejére a főoldalra
Újra jön a Reflex Színházfesztivál
Fesztiválkeresõ
Facebook
Hirdetések
Kezdőlap   |    Oldaltérkép   |    Önnek szól!   |    Felhasználási feltételek   |    Impresszum   |    Kapcsolat
Hírlevél
Érdeklik az újdonságok?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Fő támogatónk:
Kategóriák
További aloldalak
Partnereink
Turizmusinfo.hu Kft. © 2019. Minden jog fenntartva.